BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Joomla Templates
Home Cum sa vinzi fotografii  
 
   
 
Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/www/dynamic/uv.ro/stockphotography.uv.ro/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 100

__________________________

What microstock agency is the best in your opinion?
 

__________________________

 
Cum sa-ti alegi imprimanta foto | Print |  E-mail
Cum sa-ti alegi imprimanta foto
Foto: Tamas Ambritus - Dreamstime

Imprimanta foto este esentiala pentru una din cele mai importante activitati ale unui fotograf: printarea fotografiilor digitale. Dar care sunt criteriile pentru alegerea imprimantei potrivite? In continuare vom trece in vedere principarele tipuri de imprimante.

Consumabilele

Consumabilele reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in calcul in momentul alegerii unei imprimante. Este recomandat sa luati in calcul pretul hartiei si al cartuselor pentru imprimanta care va fi cumparata, precum si calitatea acestora. De calitatea consumabilelor depinde calitatea printurilor. Este recomandat sa folositi cartuse de cerneala produse de aceeasi companie ca si imprimanta. Acestea pot fi mai scumpe decat cartusele altor producatori dar calitatea printurilor va fi de cele mai multe ori mai buna iar printurile vor avea o durata de viata mai lunga. Atunci cand cumparati hartie pentru o imprimanta se recomanda testarea hartiei (printati cateva fotografii ca test) inainte de achizitionarea unei cantitati mari.

Imprimante foto dedicate

Imprimantele foto dedicate sunt adesea mult mai compacte comparativ cu imprimantele inkjet si printeaza la viteze mari. Dimensiunile de printare sunt de cele mai multe ori, limitate, in special la dimeniunea 10x15 cm.

Dar calitatea este buna. Exista si modele care accepta si hartie de dimensiuni mai mari, dar sunt mai scumpe. Desi dimensiunile dpi tind sa fie mici, calitatea printurilor este buna datorita tehnologiei utilizate. Un alt avantaj il reprezinta dimensiunile reduse ceea ce confera o portabilitate ridicata.

Imprimante foto inkjet

In general acest tip de imprimanta constituie o combinatie intre viteza mare de printare si calitatea printurilor. In cadrul acestei categorii preturile sunt cuprinse intre 40 si 450€. Majoritatea modelelor pot realiza printuri de dimensiuni standard de buna calitate, dar, in majoritatea cazurilor, nu se poate spunde acelasi lucru despre printurile de dimensiuni mari. Atunci cand alegeti o imprimanta inkjet tineti cont de rezolutia maxima (cu cat mai mare cu atat mai bine), de viteza de imprimare si de eventualele optiuni suplimentare pe care le are imprimanta (conectarea direct la camera foto, printarea de pe carduri de memorie, etc). Anumite imprimante folosesc cartuse color pentru a obtine alb sau negru, ceea ce poate induce o nuanta de culoare fotografiilor printate. Din acest motiv, daca doriti sa folositi imprimanta pentru printarea fotografiilor alb-negru, este recomandat sa achizitionati un model care foloseste cartuse cu cerneala neagra.

Imprimante foto profesionale

Acest tip de imprimanta se deosebeste de imprimantele obisnuite prin calitatea deosebita a printurilor de dimensiuni mari. Pentru imprimarea posterelor sau a fotografiilor la dimensiuni mari o astfel de imprimanta este recomandata. Din pacate preturile sunt in general mari in cadrul acestei categorii, peste 1000 €.

Imprimante standard

Sunt utile in cazul in care se doreste folosirea lor si in alte scopuri in afara printarii fotografiilor. In acest caz, exista o multitudine de modele disponibile, imprimante laser sau inkjet. Calitatea fotografiilor poate fi buna in special daca imprimanta este aleasa cu grija, deoarece nu toate modelele se preteaza printarii fotografiilor de calitate acceptabila. In general calitatea printurilor variaza foarte mult intre imprimantele din aceasta categorie.

 
 
 
_____________________
>

Templates xtcommerce
       
Copyright stockphotography.uv.ro  
Parteners: